Jön a víz

Vágólapra másolva!
A Rábán Körmendnél elsőfokú árvízvédelmi készültség van. A Dunán Nagybajcsnál várhatóan vasárnap délután rendelik el az elsőfokú készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Siklós Gabriella elmondta, hogy Körmendnél már órák óta nem nőtt a vízállás, de elég sokáig nagyon magas vízállásra kell számítani. A Mura felső szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültség van. A vízállás megközelítheti, esetleg meghaladhatja a másodfokú védekezés elrendeléshez szükséges szintet a következő napokban - mondta.

Ausztriában már árad a Duna

Siklós Gabriella közölte, hogy a Duna az osztrák szakaszon napok óta árad, mert elég komoly mennyiségű csapadék esett a bajorországi és az alsó-ausztriai vízgyűjtő területeken. A felső-magyarországi szakaszon, Nagybajcsnál vasárnap délután már el kell rendelni az elsőfokú árvízvédelmi készültséget - közölte. A szóvivő szerint valószínűleg Komáromnál is elrendelik az elsőfokú készültséget. Esztergomnál és Budapestnél a vízállás várhatóan nem éri el az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendeléséhez szükséges szintet - közölte.

A Dráván és a Rábán is

A Dráván is magas vízállásra kell számítani. A Rába szentgotthárdi szakaszán szombat délelőtt rendelték el az elsőfokú árvízvédelmi készültséget. További 15-30 milliméter csapadék várható a Rába vízgyűjtő területén, ez pedig növelni fogja az áradás mértékét.