Csökkenhet a BKV teljesítménye 2015-ben

Vágólapra másolva!
Az előző évihez képest 2,9 százalékkal csökkenhet a BKV teljesítménye, ezen belül tovább csökken a buszágazat teljesítménye is - derül ki a Fővárosi Közgyűlés ülésére beterjesztett javaslatból.
Vágólapra másolva!

Csökken a férőhely-kilométer

A főváros honlapján olvasható, a BKV 2015-2016-os üzleti tervéről szóló előterjesztés szövege szerint a Budapesti Közlekedési központ (BKK) 2,9 százalékkal kevesebb úgynevezett férőhely-kilométert rendel meg a BKV-tól, a buszágazatban pedig ez a mutató az előző évihez képest várhatóan 10 százalékkal csökken idén. A férőhely-kilométer az a mérőszám, amely a cég megrendelő felé nyújtott teljesítményét mutatja arról: milyen távolságra, hány férőhelyet mozgat, függetlenül attól, hogy azokon a férőhelyeken helyet foglalnak-e utasok.

Tovább csökken a buszágazat teljesítménye Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nincs nyoma bérfejlesztésnek

A bevételi soron 2015-ben 119 milliárd forint kompenzációs díjjal számolnak, a kiadási oldal bérfejlesztést nem tartalmaz, az adózás előtti eredmény 3,2 milliárd forint veszteség lehet.
A 2016-os üzleti tervben azzal számolnak, hogy újabb 30 százalékkal csökken a buszágazat teljesítménye, de a villamoságazaté növekedik a befejeződő beruházások, vonalhosszabbítások miatt.