Népszavazást kezdeményez az Együtt a bevándorlási kérdőívből

Budapest, 2015. május 5.
Nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH), Budapesten 2015. május 5-én. A KEKKH, a közlönykiadó és a Magyar Posta együtt hivatot
Budapest, 2015. május 5. Nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH), Budapesten 2015. május 5-én. A KEKKH, a közlönykiadó és a Magyar Posta együtt hivatott arra, hogy a több mint nyolcmillió küldeményt eljuttassa a választókhoz. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az Együtt - a Korszakváltók Pártja alelnöke népszavazást kezdeményez hét, a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációban szereplő kérdésről - Pápa Levente ezt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be.
Vágólapra másolva!

Populista, hazug kérdőív

A politikus úgy fogalmazott: pártjuk véleménye szerint a "nemzeti konzultációnak hívott szenny, az nem más, mint egy manipulatív félrevezetés, egy populista, gyűlöletkeltő, hazug, álindokokkal teli kérdőív". A Fidesz nem meri vállalni a véleményét és ezzel az álindokkal próbálja megindokolni a bevándorlásügyben folytatott törvénykezését - tette hozzá.

Nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit Forrás: MTI/Kovács Attila

Konzultáció vagy inzultáció

Pápa Levente elmondta, a nemzeti konzultáció 6-12. kérdéseit terjeszti be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), mert ezek azok, amelyek jövendő kormányzati intézkedéseket valószínűsítenek. Amennyiben az NVB elutasítja a kérdéseket, akkor feketén- fehéren kiderül, hogy ez nem nemzeti konzultáció, hanem "nemzeti inzultáció", ami csak harag- és gyűlöletkeltésre jó - mondta.

Jobbikabb a Jobbiknál

Hozzátette, amennyiben a testület elfogadja a kezdeményezésüket, akkor azt kérik, hogy "álljon bele a Fidesz", mert itt az ideje, hogy megmutassa "szélsőségesebb a magyar jobboldali szélsőségeseknél, magyarul Jobbikabb a Jobbiknál" és a kormánypárt kezdjen el kampányolni amellett, hogy a választók egy népszavazáson nyilvánítsák ki a véleményüket.