Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki két hónappal ezelőtt késsel rabolt ki egy dohányboltot Vásárosnamény-Gergelyiugornyán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészhelyettes.

Sipos László közleményében felidézte: a vádirat szerint a fiú 2015 márciusában elhatározta, hogy kirabolja a lakóhelyétől néhány kilométerre lévő dohányboltot. Magához vett egy húszcentis kést, több feltűnő színű ruhadarabot, kesztyűt, valamint egy sportszárat, amelyből maszkot készített.

Késsel kényszerítette az alkalmazottat

A Tisza-híd alatt átöltözött, a fejére kapucnit és maszkot húzott, majd este bement a dohányboltba, ahol a 23 éves alkalmazottat késsel a kezében a kassza kinyitására szólította fel. A fiatal nő megijedt, de nem volt hajlandó kinyitni a pénztárgépet, ezért a vádlott maga ment a kasszához, kivett belőle több mint 60 ezer forintot, majd kiszaladt az üzletből.

Megnyomta a pánikgombot

Az eladó megnyomta a pánikgombot és telefonon értesítette a rendőröket, akik a közeli Tisza-híd alatt perceken belül megtalálták a fiú váltóruháját, benne a személyes irataival, amelyek alapján két órán belül elfogták őt - mondta a főügyészhelyettes. A járási ügyészség a fiatalkorút felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és javítóintézeti nevelését indítványozta - közölte Sipos László.