Különös hasonlóság Rogán és Habony rendszáma között

Habony Árpád
Habony Árpád
Vágólapra másolva!
Akár közös autóflottából is származhat Habony Árpád és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető kocsija a rendszámok hasonlósága alapján – írta a Blikk. A párt állítása szerint sohasem bérelt és nem adott használatba autót Habony Árpádnak. 
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus Volkswagen Multivanjának a rendszáma ugyanis néhány számmal tér csak el attól a VW Multivantól, amellyel Habony Árpád közlekedett, ráadásul a rendszámkeret is azonos – írja a Blikk.

A Fidesz frakciója évek óta tartós bérleti szerződés keretein belül bérel gépjárművet a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.-től a Fidesz frakcióvezetője számára. Arról, hogy a fent említett cég hogyan osztja ki gépjárművei rendszámát és kikkel áll szerződéses kapcsolatban, nincsen tudomásunk – közölte a kormánypárt. A párt sohasem bérelt és nem adott használatba autót Habony Árpádnak.

Habony Árpád kisbuszának a rendszáma különös hasonlóságot mutat Rogánéval Forrás: Origo

Az Origo is beszámolt arról, hogy Habony két hónappal ezelőtt Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal az anyósülésen több szabályt is megszegve menekült a Fő utcában a sajtó elől. Később a rendőrség megbüntette őket.

Szoros kapcsolat lehet

A nagyobb okmányirodák százas csomagokban kapják a rendszámokat. Ha egy cég egyszerre adja be a szükséges papírokat, akkor nagy valószínűséggel egymás utáni rendszámokat fog kapni – ismertette a rendszámkiosztás gyakorlatát a Blikknek Cseri József, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének alelnöke.

Ez valami új

A miniszterelnöki főtanácsadót fotózták már le Audiban és Lexusban is, de látták már egy G63-as Mercedes terepjáróval közlekedni. A kormányfőéhez kísértetiesen hasonló kisbusszal viszont márciusban látták először. Habony Árpád, Andy Vajna és felesége társaságában, Tatabányán egy női kosárlabdameccset néztek meg, ott készült az alábbi fotó.

Ezzel a kisbusszal közlekedett Habony Árpád Forrás: Origo olvasói fotó

Kié a kocsi?

Az Együtt éppen ezért szerette volna megtudni, állami tulajdonban van-e a Volkswagen. Szigetvári Viktor, a párt társelnöke korábban az Origónak elmondta: tisztázni szeretnék a kérdést, hogy kié az említett autó, és ha esetleg állami tulajdonban van, akkor ki jogosult a használatára. A társelnök ennek érdekében közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez.

A tulajdoni jogon kívül arra kíváncsi, vezetheti-e az adott járművet Habony Árpád, és ha igen, akkor milyen jogcímen. Szigetvári Viktor az Origónak most azt mondta, nem kapott választ a kérdésekre.

Lázár János reméli, hogy futja Habony Árpádnak és Andy Vajnának saját autóra is, és nem állami kocsival járnak – ezt a politikus mondta az Origónak szintén hetekkel ezeleőtt. A fekete Volkswagenről később annyi derült ki, hogy tavasszal a Porsche Lízing Kft tulajdonában volt.