Elhunyt Obersovszky Péter

Obersovszky Péter ÉPÜLET Foglalkozás műsorvezető stúdió SZEMÉLY Budapest, 2012. április 5.
Obersovszky Péter, a Ma reggel, a Magyar Televízió reggeli, közéleti műsorának egyik műsorvezetője az MTVA 2. stúdiójában.
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Budapest, 2012. április 5. Obersovszky Péter, a Ma reggel, a Magyar Televízió reggeli, közéleti műsorának egyik műsorvezetője az MTVA 2. stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után, 55 éves korában elhunyt Obersovszky Péter újságíró.
Vágólapra másolva!

Halálhírét a Híradó.hu közölte.

Obersovszky Péter 1986-tól volt újságíró: a Kossuth rádió Krónikájánál, az Egyenleg és a Hét című tévéműsoroknál – utóbbinak főszerkesztője is volt.

Dolgozott a TV2-nél, az Infórádiónál és a Klubrádiónál is. Főszerkesztője és műsorvezetője az Echo TV Tabuk nélkül és Heti mérleg című műsorának.

2012 márciusában nagy port vert fel Schmitt Pál akkori köztársasági elnökkel készült interjúja, amelyet a plágiumügy kapcsán készített.

Az utóbbi években a Magyar Televízió és a Kossuth rádió műsorvezetője volt, és írt négy könyvet is.

Obersovszky Pétert a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap saját halottjának tekinti.

Obersovszky Péter a Ma reggel műsorát is vezette Forrás: MTI/Zih Zsolt

Sváby András így emlékszik rá

"Én arra az Obersovszky Péterre emlékszem nagy szeretettel, és most azt siratom, akivel órákon keresztül nevettünk minden hülyeségen a Pagodában. Akivel végigdolgoztam ezer Reggeli Krónikát, és akivel megnéztünk, majd kitárgyaltunk minden jó nőt. Obikám, tudtam, hogy régóta nagyon beteg vagy, de mivel ezer éve nem beszéltünk egymással, toltam mindig az időpontot, hogy egyszer rád csörögjek. Nyugodj békében öregem, szeretettel gondolok rád!" – írta a Facebook-oldalán.