Hatszor lőtt rá a rendőr az autósra

Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki Zalaegerszegen menekülés közben rendőröket akart elgázolni, és több lövéssel sem lehetett megállítani.
Vágólapra másolva!

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 46 éves kaposvári férfi többszörös visszaesőnek számít. Januárban a lányával és ismerősével érkezett Zalaegerszegre, hogy a lánya – betörések gyanúsítottjaként éppen elfogott – élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra.

Két rendőr intézkedett

A Platán soron lévő egyik áruház parkolójában két rendőr akarta a férfit megállítani, de ő az autójával hátramenetbe kapcsolt, és nagy sebességgel az úttestre tolatott. Közben az egyik rendőr a gépkocsi hátsó része és az úttest mentén álló fa közé került, és hogy a jármű tolatás közben el ne üsse, az autó csomagtartójára tenyerelt.

Eközben a másik rendőr a vezető oldali ajtóhoz szaladt, de az autó elindult, így csak a jobb első ajtó kilincsét tudta megfogni. Ezután kinyitotta a jobb hátsó ajtót, a vádlottat pedig ismét megállásra szólította fel, de

a férfi gyorsított, és három-négy méteren át magával vonszolta a kilincset fogó rendőrt.

A másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a többszörösen visszaeső férfi ellen.