Vörös európaiak jönnek Budapestre

Tóbiás József
Vágólapra másolva!
Több miniszterelnök és európai vezető részvételével rendezik meg jövő héten az Európai Szocialisták Pártja kongresszusát Budapesten. Ezt Tóbiás József MSZP-elnök jelentette be, aki markáns véleményt mondott a kormány bevándorlási konzultációjáról és annak reklámkampányáról.
Vágólapra másolva!

A rendszerváltás óta semelyik politikai erő nem tudott felmutatni olyan, a saját pártcsaládját érintő politikai rendezvényt, amilyen a jövő héten lesz Budapesten - így harangozta be Tóbiás József MSZP-elnök az Európai Szocialisták Pártjának június 12-13-i kongresszusát.

Tóbiás József szerint 25 éve nem volt ilyen jelentős, párthoz kapcsolódó politikai rendezvény Magyarországon Fotó: Bielik István - Origo

Itt lesz Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, Sigmar Gabriel, a német Szociáldemokrata Párt elnöke, alkancellár, Matteo Renzi, az olasz Szociáldemokrata Párt elnöke, miniszterelnök, Stefan Löfven, a svéd Szociáldemokrata Párt elnöke, miniszterelnök, Gianni Pittella, az Európai Szocialisták frakcióvezetője és Frederica Mogherini, az Európai Bizottság külügyekért felelős biztosa is.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is a Budapestre érkező vendégek között lesz Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az egyik résztvevő, az említett Gianni Pittella volt egyébként az, aki a kongresszust előkészítő februári budapesti látogatásán villásnyelvűnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Az Origo is beszámolt arról, hogy az olasz politikus gazdaságilag és morálisan is hanyatlónak tartotta Magyarországot.

Az MSZP elnöke nemhogy 300 milliót, de két forintot is sajnál a kormány bevándorlásellenes kampányára.

Tóbiás József egy kérdésre válaszolva kitért a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációjára és az ahhoz kapcsolódó, az ellenzéki pártokból heves tiltakozást kiváltó "tájékoztató kampányra", amelynek üzenete az lesz: "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" Azt mondta, nem 300 milliót, de két forintot is sajnál erre a kampányra, amely nagyon mélyre süllyedt.