A Gömöri-Deutsch duó a magyar sport Quaestorja

Gömöri Zsolt, Magyar Paralimpiai Bizottság
Budapest, 2015. május 26. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a Magyar Sport Házában tartott 2015. május 26-án. A sportvezető tételesen cáfolta a sajtóban ellene felhozott 15 vádpontot. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Sem Gömöri Zsolt, sem Deutsch Tamás nem jelent meg szerdán az Országgyűlés szakbizottságában ülésén, ahol a Gömöri vezette paralimpiai bizottság botrányairól, gazdasági ügyeiről kérdezték volna őket. Gömöri jelezte, hogy máskor szívesen elmegy, de az ellenzék szerint valójában már most megfutamodott.
Vágólapra másolva!

Paralimpiai sportolók is várták a képviselők mellett Gömöri Zsoltot a parlamenti szakbizottság ülésén, hátha választ ad az utóbbi hetek botrányaira, a szervezet gazdálkodásával összefüggő kérdésekre. Hiába vártak, mert sem Gömöri, sem Deutsch Tamás nem ment el az ülésre. A paralimpiai elnök azzal mentette ki magát, hogy a szervezet június 19-i közgyűlésére készül, de majd azután áll a bizottság rendelkezésére - mondta el az Origónak Dúró Dóra, a szakbizottság elnöke.

Gömöri Zsolt ezzel a levéllel mentette ki magát a bizottsági ülésen való részvétel alól Forrás: Origo

A jobbikos politikus egyébként focihasonlattal úgy minősítette Gömöri távolmaradását, hogy "gyáva és sportszerűtlen viselkedés, amivel már a verseny előtt diszkvalifikálta magát, és ugyan most szögletre kitolta a labdát, a kapujára nehezedő nyomás nem szűnt meg".

Gömöri és Deutsch "gyáván megfutamodtak",

ezt már a bizottság szocialista alelnöke, Kunhalmi Ágnes mondta. A politikus szerint amit eddig tudni a paralimpiai bizottságnál történetekről, az minden bizonnyal "csak a jéghegy csúcsa".

Arcul köpik a parasportolókat

Úgy vélte, "ami a Quaestor-ügy a pénzpiacon, az a Gömöri-Deutsch duó ügye a magyar sport világában". Kunhalmi Ágnes szerint Gömöri arcul köpi a parasportolókat, és legjobb lenne, ha lemondana - ebben egyetértenek amúgy a jobbikos Dúró Dórával.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A szakbizottság a fideszes Pósán László indítványára - lévén, hogy Gömöri nem jelent meg - megszavazta a paralimpiai bizottság ügyeivel foglalkozó napirendi pont levételét. A teremben megjelent paralimpiai sportolók ezután csalódottan távoztak. A folyosón az újságíróknak elmondták, jó lenne, ha Gömöri lenondana és nem terhelné személyével és ügyeivel a sportolók felkészülését, munkáját.