Monstre hadgyakorlat Magyarországon

Hende Csaba honvédelmi miniszte tűzszerész szállító gépjármű Tűzszerész szakasz MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Irinyi János laktanya honvédelmi miniszte tűzszerész szállító gépjármű Tűzszerész szakasz MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred
Hende Csaba honvédelmi miniszter két új tűzszerész szállító gépjárművet ad át a Tűzszerész szakasz személyi állományának
Vágólapra másolva!
Ezen a héten 300 katona és csaknem 250 hadászati eszköz érkezik mintegy 20 országból. Felbukkanhatnak az M0-s, az M1-es, az M5-ös és az M7-es autópályán, valamint a 8-as, a 82-es és a 83-as úton. 
Vágólapra másolva!

Az év legnagyobb katonai gyakorlata zajlik Magyarországon, több mint 1700 hazai és külföldi katona mintegy 600 eszközzel vesz részt rajta a Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterein, tájékoztat a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a június 1-26. közötti Capable Logistician 2015 (CL15) a NATO tag- és partnerállamok logisztikusainak idei legnagyobb gyakorlata. A katonai gyakorlatra ezen a héten több mint 300 ember és csaknem 250 eszköz érkezik mintegy 20 országból.

Hende Csaba honvédelmi miniszter Fotó: Bielik István - Origo

A HM felhívja a figyelmet, hogy

a közúti szállítások többek között érintik az M0-s, az M1-es, az M5-ös és az M7-es autópályát, valamint a 8-as, a 82-es és a 83-as utat.

A gyakorlat célja a nemzetközi erők logisztikai támogatásának NATO-elvek alapján történő egységesítése, eljárások kidolgozása és a partnerországok közötti együttműködés erősítése.

A minisztérium szerint a közös gyakorlatok erősítik a Magyar Honvédség honvédelmi képességét, és elősegítik a szövetségesek közti hatékony munkát és együttműködést.