Ha sztrájk lesz a BKV-nál, elmaradhat a bérfejlesztés - mondta Tarlós István, aki „visszataszítónak” tartja a Budapest Pride-ot.

A főpolgármester a TV2 Mokka című műsorában közölte: a menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz.

Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék – fűzte hozzá. 

Tarlós István szerint a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás.

Vagy sztrájk, vagy béremelésForrás: MTI/Kovács Tamás

A Budapest Pride szerinte visszataszító

A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott - orosz és észt - ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: személyes véleménye, hogy „az egész jelenség” számára „nem természetes és visszataszító”.

Mire jó egyáltalán?

Mint mondta, nem „egészen” érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy „ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez”.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.