Halálos légikatasztrófa Esztergomnál

Esztergom, 2015. június 7.
Lezuhant vitorlázórepülő az esztergomi repülőtér közelében 2015. június 7-én. Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két em
Esztergom, 2015. június 7. Lezuhant vitorlázórepülő az esztergomi repülőtér közelében 2015. június 7-én. Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre összeütközött vasárnap két vitorlázórepülő, közülük az egyik lezuhant, és a benne ülő két ember meghalt - közölte Antalics Tamás, az Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője.
Vágólapra másolva!

A lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki nem sérült a balesetben, és landolni is tudott az ütközés után.

Leszállás előtt történt

Úgy tudni, gépek leszállásra készültek, amikor eddig tisztázatlan körülmények között, mintegy 50-100 méter magasan összeütköztek.

A lezuhant vitorlázórepülő az esztergomi repülőtér közelében Forrás: MTI/Kovács Attila

Az áldozatok vitorlázó repülőjének farka letört a légi karambol erejétől, a gép pedig irányíthatatlanná vált, ez vezetett a halálos zuhanáshoz.

A rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit, ezek tisztázása még hónapokig eltarthat.