Miniszteri biztost kapott a reformáció évfordulója

reformáció
Vágólapra másolva!
A reformáció 500. évfordulójára készülő megemlékezésekért felelős miniszteri biztost neveztek ki. A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke bruttó 748 ezer forintot kap biztosi munkájáért.
Vágólapra másolva!

Évfordulós megemlékezésért felelős miniszteri biztost nevezett ki Balog Zoltán erőforrásminiszter. A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint Hafenscher Károly kinevezése június 6-tól fél évre szól, és biztosi munkáját helyettes államtitkári tiszteletdíjjal - havi bruttó 748 ezer - honorálják.

Eseménynaptárt is vezet

A miniszteri biztos "az egyetemes reformáció 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezés és a reformáció magyar örökségének megünneplése érdekében" dolgozik majd, és segíti az Orbán-kormány által még 2014-ben létrehozott Reformáció Emlékbizottság munkáját.

A reformáció 500. évfordulójára emlékező rendezvényeket kell koordinálnia a miniszteri biztosnak Forrás: Origo

Hafenscher Károly - aki a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke - kordinálja az évfordulós programokra szánt közpénzek felhasználásával kapcsolatos döntés-előkészítő tevékenységet, valamint egyezteti a programokat az egyházakkal, és eseménynaptárt is vezet.

Tudományos biztos is van

Az Origo számolt be nemrég arról is, hogy nem összeférhetetlen a KDNP-s Rubovszky György lányának miniszteri biztosi posztja az V. kerületi alpolgármesterséggel, mert az az őt kinevező minisztérium szerint tudományos tevékenységnek számít.

Hírt adott az Origo arról is, hogy már a nemzeti cirkuszügynek is van miniszteri biztosa: szintén Balog Zoltán miniszter nevezte ki március elsejétől Fekete Pétert, aki a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős.