A rendőrség cáfolja, hogy plakátokat figyelne

Pénteken elkezdték kiragasztani a kormány bevándorlókat figyelmeztető plakátjait. Szombat reggelre ugyanakkor mindkét plakátot le is festették ismeretlenek. A témáról bővebben ITT olvashat
Vágólapra másolva!
Egyetlen rendőr sem figyel operatív módon plakátokat - közölte a Belügyminisztérium, de hozzátették: a hatóság minden tudomására jutott jogsértés esetén megindítja az eljárást.
Vágólapra másolva!

A magyar rendőrség pártbefolyástól mentesen látja el az alaptörvény szerinti feladatait, politikai célokra nem használják a szervezetet - közölte a Belügyminisztérium. A tárca arra reagált, hogy ellenzéki pártok az elmúlt napok eseményeiből - amikor is a bevándorlási nemzeti konzultációs plakátokat rongálókat gyorsan elkapták - arra következtettek, hogy kifejezetten figyelik a plakátokat.

Pénteken elkezdték kiragasztani a kormány bevándorlókat figyelmeztető plakátjait, szombatra lefestették őket Fotó: Polyák Attila - Origo

"Egyetlen rendőr nem figyelt és nem figyel operatívan egyetlen plakátot sem, ugyanakkor a rendőrség minden tudomására jutott jogsértés esetén megindítja az eljárást" - írta a minisztérium. A rongálásnak semmi köze a szabad véleménynyilvánításhoz - figyelmeztettek, megjegyzve, hogy a vasárnap plakátrongálás miatt előállított ellenzéki aktivisták többsége el is ismerte a szabálysértést.

A nemzeti konzultációhoz kapcsolódó tájékoztató kampány üzenete - még a lefestés előtt Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo is beszámolt arról, hogy a hétvégén a bevándorlásról szóló, frissen kihelyezett kormányzati reklámplakátokat több helyen is lefestették, megrongálták. A Kettős Mérce birtokába jutott dokumentumok szerint pedig az Együtt által megrongált plakáthoz a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a kiemelt ügyek főosztályának bűnügyi bevetési osztályáról.