Százak rekedtek egy vonaton Pécelnél

Vágólapra másolva!
Több száz utas, közöttük körülbelül hetven gyerek rekedt Pécelnél a Miskolc-Hatvan-Budapest vonalon közlekedő vonaton a hirtelen lezúduló nagy eső miatt. Az utasok leszállításhoz a tűzoltók segítségét kérte a vasúttársaság – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem. 
Vágólapra másolva!

Csámpai Attila elmondta, hogy a Gödöllő felé haladó vonat Pécel után állt meg, mert a heves vihar nyomában lezúduló eső szinte elmosta a vasúti pálya környékét. A szerelvény nem tudott tovább haladni.

Gyermekek a kocsikon

A vasúti szakemberek a katasztrófavédelem segítségét kérték a fülkékben rekedt több száz utas, közöttük mintegy hetven gyerek leszállításához. A gödöllői és a fővárosi tűzoltók már megérkeztek a helyszínre. Amíg megszületik a megnyugtató technikai megoldás, vizet osztanak a vonaton tartózkodóknak, majd segítenek az utasoknak eljutni legalább Pécelig - közölte.

A Mávinform korábban közleményben tudatta, hogy a biztosítóberendezés hibája miatt szünetel a vasúti közlekedés az érintett vonalon. A folyamatos esőzés miatt a szakemberek nem tudják elkezdeni a hibaelhárítást.

Vonatpótló autóbuszok

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Keleti pályaudvarról Gödöllőre, valamint Gödöllőről Budapestre vasúti menetjeggyel és bérlettel igénybe vehetők a BKK bizonyos járatai: az M2-es metró a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, valamint a gödöllői (H8-as) HÉV az Örs vezér tere és Gödöllő között.

Rákos és Pécel között vonatpótló autóbuszok is járnak.