Közölték, hogy vannak-e magyar sebesültjei a luxori robbantásnak

Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi tudomása szerint nincs magyar áldozata, sebesültje az ngyilkos merényletnek, ami Egyiptom egyik legfőbb turistalátványosságánál, a Luxorban lévő karnaki templomkomplexum közelében történt.
Vágólapra másolva!

A tárca közölte: magyar állampolgárok a merényletet követően nem fordultak segítségkéréssel a kairói magyar nagykövetséghez, illetve nem jelezték azt, hogy idő előtt haza szeretnének térni.

A tárca nem tervezi a történtek miatt Egyiptom átsorolását a beutazás szempontjából,

mert ez egyszeri eset, és remélhetőleg ez így is marad - írták. Egyiptom esetében egyébként most is felhívják a figyelmet a beutazás veszélyeire.

Nem tiszta, hány sebesült van

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Luxorban, több embert megsebesítve, további két támadó pedig a rendőrökkel vívott tűzharcban vesztette életét. Egyes sajtójelentések négy egyiptomi sebesültről szólnak, mások szerint a támadásnak több tucat sebesültje van, köztük helyi bazártulajdonosok és turisták.

Az egészségügyi minisztérium is négy sebesültről - köztük két rendőrről - számolt be, és közlése szerint turisták nincsenek a sebesültek között. A luxori merényletre reagálva az egyiptomi műemlékvédelmi miniszter utasítást adott a régészeti helyszínek védelmének megerősítésére, amelyet a belügyi tárcával együttműködve hajtanak végre.