Népszavazással tiltanák ki a menekülteket

2015.06.10. 10:09

A menekültekről, a szociális kártyáról és többek között a köztársasági elnök közvetlen megválasztásáról kezdeményezett népszavazást Szepessy Zsolt. 

14 kérdésben adott be népszavazási kezdeményezést Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke, Monok korábbi polgármestere. A pártelnök többek között arról szeretne népszavazást, hogy „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország ne fogadjon be gazdasági menekülteket?”, „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország ne fogadjon be menekülteket?”.

Szepessy Zsolt már többször próbálkozott népszavazássalForrás: MTI/Vajda János

Nyilvános vita lehet

Szepessy arról is megkérdezné a választókat, hogy „Egyetért-e Ön azzal, hogy csak azok az üzletek legyenek nyitva vasárnap, amelyek szabad akaratukból így döntenek?”, vagy „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar választópolgárok hiteles tájékoztatása érdekében a választási törvényt úgy kell módosítani, hogy az önkormányzati, országgyűlési és európai parlamenti választásokon induló jelöltek számára kötelező legyen a nyilvános vita egymással szemben, és az a jelölt, aki ezen törvényi kötelezettségének nem tesz eleget, ne indulhasson a választáson?”. 

Nem először nyújtott be népszavazási kérdéseket Szepessy Zsolt. Január elején az üzletek vasárnapi zárva tartásáról kérdezte volna az embereket, de a kérdését nem vették nyilvántartásba. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK