A lányrabló fekete furgon meséje

2015.06.11. 17:59

Fekete furgonos emberek akartak elrabolni egy fiatal lányt Szegeden a napokban. Ezt a diáklány mesélte az anyjának, aki azonnal kiírta a Facebookra, és szólt az osztályfőnöknek is. A rendőrség nyomoz, de lehet, hogy feleslegesen.  

Azt állította egy fiatal lány, hogy három férfi szólította le Szegeden hétfőn, és magukkal akarták vinni.

Azt mondta: azzal állították meg, hogy ruhákat mutatnának neki, de azokért egy fekete furgonhoz kell menni. A lány erre nemet mondott, de akkor az emberek megfogták a kezét. Azt is mondta, hogy két piaci árus sietett a segítségére, és amikor megjelentek, a támadók odébbálltak – írja a Délmagyar.hu. 

 A lány a történetet elmesélte az édesanyjának, aki azonnal kiírta a Facebookra,  és szólt a lány osztályfőnökének is. Hétfőn még nem, szerdán azonban már értesítették a rendőrséget is, akik azonnal nyomozni kezdtek, személyi szabadság megsértése miatt.

Nem úgy történt

A rendőrök bekérték a környék térfigyelő kameráinak a felvételeit, és amikor megnézték, elcsodálkoztak. Az Origo úgy értesült, hogy a felvételeken a lány valóban szerepel, támadóknak és fekete furgonnak azonban nyoma sincs.  Úgy tudjuk, hogy a 17 éves lány több mindenben nem mondott igazat. A vallomásában az is szerepel, hogy az osztálytársaival jött ki az iskolából, de ez sem így történt.

Megkerestük az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol Szenti Szabolcs szóvivő csak a nyomozás tényét tudta megerősíteni, többet egyelőre nem mondott.

 Másodjára kamuzott

Közben azt is megtudtuk, hogy a lány nem először próbálja átverni a rendőröket. 2013-ban már tett egy a mostanihoz kísértetiesen hasonló feljelentést, de annak sem volt semmilyen alapja.