Hamisítvány Rogán Antal BL-döntős képe

Vágólapra másolva!
Nem volt ott a Bajnokok Ligája döntőjén Rogán Antal felesége, Rogán Cecília – közölte Kaminski Fanny. A miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztője bizonyítékként egy képet is közölt a közösségi oldalon. A fotó a Belvárosi Fesztiválon készült, ahová Rogán Cecíliával ment el, pont azon a napon, amikor a BL-döntő volt. 
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo a 444 cikke alapján beszámolt, a csapatok kispadjai mögül nézte végig Rogán Antal és családja a Barcelona-Juventus BL-döntőt Berlinben, június 6-án. A Fidesz frakcióvezetőjének teljes családja azonban nem volt ott. Ketten képviselték a Rogánékat: a politikus apuka és a nagyobbik fiú, Dani. Nem volt ott a kisebbik gyermek, Áron és Rogán Antal felesége, Cecília sem.

Kaminski Fanny a bejegyzésében azt írja, hogy Rogán Antal felesége abban az időpontban vele volt, Budapesten, a Belvárosi Fesztiválon.

Képhamisítás by 444: http://444.hu/2015/06/13/ugy-tunik-rogan-antal-is-ott-volta-bl-donton-berlinben/ 1. Azt sejtetik,...

Posted by Fanny Kaminski on 2015. június 13.

Azt is írja, hogy Rogán Dani ott volt ugyan a meccsen, de nem úgy, ahogy az korábban a 444-en megjelent.

Mint írja, "Rogán Dani igazi illuzionista lehet szerintük. Hiszen egyszerre két kispad mögött is ült, ráadásul pontosan ugyanazzal az arckifejezéssel. Pedig a berlini stadionban nincs átjárás a két kispad mögötti lelátórészek között. Hogyan is lenne? Közöttük van az öltözőkből kivezető folyosó.
Két megoldás van:
1) Varázslat
2) Képhamisítás
A kétségbeesett javítások, áthúzogatások is egyértelművé teszik: a 444 hazudott – fogalmazott a Facebookján Kaminski Fanny.

Ez az eredeti kép. Ennek felhasználásával készülhetett a hamisítvány, amelyen a politikus gyermeke ugyanezzel az arckifejezéssel a másik irányba néz, és egy Rogán Cecíliához hasonló hölgy is feltűnik Forrás: unicredit.fancam.com

A fotó egyébként eredetiben itt érhető el. A 444-et feltehetően egy olvasójuk vezethette meg a photoshopolt, hamisított képpel.

A Fidesz is cáfol

Közben a nagyobbik kormánypárt is kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy a szóban forgó mérkőzésen Rogán Antal felesége és legkisebb gyermeke nem vett részt. Hozzátették, az egyik internetes portálon megjelent felvétel, amely csak a gyermeket ábrázolja,

nyilvánvalóan hamisítvány.

Amellett, hogy a gyermekről készült kép közlése sérti a gyermek személyiségi jogait, abba a kép- és videóhamisítási törvénybe is ütközik, amely a bajai videó kapcsán született. Ezért a hétfői nap folyamán

megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

Közölték azt is, hogy Rogán Antal maga finanszírozta az utat és a jegyeket a BL-döntőre. Az UEFA honlapja szerint ezekre a helyekre egyetlen jegy 390 euróba, azaz nagyjából 120 ezer forintba kerül, de a Fidesz azt írta, hogy a sajtóban leírt jegyár nem felel meg a valóságnak, a tikettek kevesebbe kerültek.