Nem atomtitkokat loptak el

ÉPÍTMÉNY ÉPÜLET erőmű ipari létesítmény Paks, 2011. március 7.
Az atomerőmű III-as és IV-es blokkjának épülete, a mögötte lévő üres terület a bővítés lehetséges helyszíne. Az 1982 és 1987 között üzembe helyezett négy reaktorblokk 30 évre szóló üzemeltetés
A Paksi Atomerőmű III-as és IV-es blokkjának épülete. A mögötte lévő üres terület a bővítés lehetséges helyszíne.
Vágólapra másolva!
Nem voltak titkos adatok azon az öt pendrive-on, amelyeket Budapesten loptak el a Paksi Atomerőmű egyik vezetőjének az autójából. A rendőrség szerint az igazgató biztos nem hazudik, ezért csak lopás miatt nyomoznak. 
Vágólapra másolva!

Azt mondta a rendőröknek a Paksi Atomerőmű egyik vezetője, hogy nem voltak titkon azokon az adathordozókon, amelyeket a napokban loptak el a kocsijából – mondta Népszabadságnak a Belügyminisztérium sajtófőnöke.

Az atomerőmű III-as és IV-es blokkjának épülete Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Samu Attila azt is elmondta, hogy ezt az atomerőmű vezetőjétől tudják, aki nyilván igazat mond. Ugyanis, ha később kiderülne, hogy mégis voltak titkos anyagok az ellopott adathordozókon, annak súlyos következményei lennének, akár három év börtön is járhat minősített adattal való visszaélésért.

Az adathordozókat a Paksi Atomerőmű egyik igazgatójának kocsijából lopták el, aki egy találkozóra ment a Belgrád rakpartra, a kocsit pedig egy parkolóban hagyta, ahol pár perc alatt feltörték.