Nézőpont: Orbán az első és a második is

Nézőpont
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor számít az elmúlt 25 év legjobb kormányfőjének a Nézőpont Intézet felmérése szerint. A jelenlegi kormányfő lett a második is – a legelutasítottabb kormányfők versenyében, Gyurcsány Ferenc mögött.
Vágólapra másolva!

Az 1990 óta megválasztott hét kormányfő közül a legtöbben Orbán Viktort tartják a legjobbnak – derült ki a Nézőpont Intézet június közepén végzett friss felméréséből. A jelenlegi miniszterelnök egyedül több „voksot" kapott (33 százalék), mint a négy baloldali kormányfő együtt (28 százalék).

Horn Gyula a válaszolók 13 százaléka szerint volt a legjobb kormányfő, Antall Józsefet pedig 11 százalék említette. A többi volt miniszterelnököt csak kevesen említették legjobbként: Bajnai Gordont mindössze 6, Gyurcsány Ferencet 5, Medgyessy Pétert 4, Boross Pétert pedig 2 százalékban.

A felmérés szerint a legrosszabb kormányfőnek Gyurcsány Ferencet látja a magyar lakosság. A válaszadók 45 százaléka nevezte meg a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnökét a rendszerváltás utáni legrosszabb miniszterelnökre vonatkozó kérdésben.

Ebben a listában Orbán Viktor második lett: őt a válaszolók 21, Bajnai Gordont 10, Antall Józsefet 5, Medgyessy Pétert 4, Horn Gyulát és Boross Pétert pedig 3-3 százalék tartotta a legrosszabb kormányfőnek.