Bezár a Nyugati pályaudvar

2015.06.17. 16:42

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt hétfőtől július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó fővárosi Nyugati pályaudvar. 

A majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését - jelentették be a MÁV képviselői sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. 

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-től július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó pályaudvarForrás: MTI/Máthé Zoltán

Karbantartás és felújítás

Vizi Zsolt, a MÁV Zrt. műszaki lebonyolítási vezetője szerint a karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen.

Ezeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni,

mert úgy évekre elhúzódó kellemetlenséget jelentene az utasoknak.

A MÁV zrt. szerint a majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedésétForrás: MTI/Máthé Zoltán

A pályát érintő munkák összesen 136 millió forintba, a biztosítóberendezésekkel összefüggő munkák 102 millió forintba, az erősáramú berendezések költsége 34,3 millió forint, a távközlő berendezéseket és az ingatlanokat érintő költségek pedig 16,5 millió forintot tesznek ki. A több mint száz szakember közreműködésével zajló karbantartás így összesen mintegy 290 millió forintba kerül.

Változik a forgalom 

Kormányos László, a MÁV marketing és fejlesztési vezetője arról számolt be, hogy az utasforgalmat érintő változások tervezésébe Budapesti Közlekedési Központot is bevonták,

az érintett vasútvonalak száma jelentős.

A közlekedési változásokról, a vasúti menetrendről a www.mavcsoport.hu oldalon és a Vonatinfó alkalmazáson, vagy a Mávdirekt 06 40 494949-es telefonszámán tájékozódhatnak.

A Nyugati pályaudvarig szóló menetjegyek, bérletek felhasználhatóak a kijelölt BKK járatokon és viszonylatokon. 

Januárban a Déli is bezárt

A Déli pályaudvar is bezárt januárban, mert kövek hullottak a sínekre. A Déli pályaudvar vasúti alagútjánál a kelenföldi oldalon a támfal is megcsúszott. Erről bővebben itt olvashat.