Jobbik: az alternatív útvonalakat is le kell zárni

Vágólapra másolva!
A Jobbik szerint a magyar-szerb határra tervezett kerítés építésével azonos időben az illegális bevándorlók előtt nyitva álló alternatív, például vízi és közúti utakat is a jelenleginél jobban kell védeni, amihez vissza kell állítani az önálló határőrséget.
Vágólapra másolva!

Tegyék zárttá a menekültszállókat

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt is kiemelte, a Jobbik az összes menekültszálló zárttá tételét és hosszabb távon

lakott területen kívülre költöztetését

is követeli.

Z Kárpát Dániel Jobbikos képviselő beszél az illegális bevándorlás vitán a parlamentben szerdán Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nem kell bárkit tárt karokkal fogadni

Emellett meg kell teremteni a bevándorlók visszafordíthatóságának jogi lehetőségét - mondta, majd hozzátette, olyan menekültőrizeti szabályok kellenek, amivel Magyarországnak nem lesz kötelessége "akárkit tárt karokkal várni".

200 ezren pattannak vissza

Z. Kárpát Dániel szerint annak a 200 ezer embernek az ügyében is haladéktalanul megoldást kell találni, akiket Nyugat-Európából vissza fognak toloncolni Magyarországra, azt követően, hogy kérelmüket ott nem fogadták be. A Jobbik azt szeretné, hogy a bevándorlók - az emberiesség alapján elvárható segítségnyújtást követően - ne Magyarországon képzeljék el jövőjüket.

- fogalmazott, majd kiemelte: "mi saját magunknak szeretnénk ezt a hazát megtartani, benépesíteni".