Gyermekprostitúció Szombathelyen

bordélyház-leleplezése, prostitúció
TO GO WITH AFP STORY by JOSIE COX - FILES - A picture taken on March 6, 2009 in a brothel in Offenbach, western Germany, shows a prostitute waiting for clients. Times are hard down at brothels in Germany, where the current financial crisis has triggered a sharp decline in clientele. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Több nőt, köztük gyermekkorú lányokat is futtatott két ember Szombathelyen. Négy lakást béreltek nekik, szexuális segédeszközökkel és mobiltelefonnal is ellátták őket, de a pénzük nagy részét elvették. 
Vágólapra másolva!

Bordélyház fenntartásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználása és más bűncselekmények miatt emelt vádat két ember ellen a Szombathelyi Járási Ügyészség. Egyikük négy lakást bérelt Szombathelyen, és ezeket 2013 augusztusától adta oda a prostituáltként dolgozó nőknek.

Illusztráció Forrás: AFP/Martin Oeser

Az interneten toborzott munkaerőt, a jelentkezőkkel abban állapodott meg, hogy bútorozott szobát, szállást, ágyneműt, tisztálkodási eszközöket, szexuális segédeszközöket és mobiltelefont is ad nekik, amiért naponta legalább tízezer forintot vagy a prostitúcióval megkeresett pénz felét kérte. A lányok között több gyermekkorú is volt.

Az ügyészség mindkét vádlottra szabadságvesztés kiszabását kérte, és vagyonelkobzást is indítványozott – közölte a megyei főügyészség.