Hivatásosok és önkéntesek építhetik meg a kerítést

menekült migráns illegális határátkelő határrendészet röszke menekült migráns illegális határátkelő határrendészet röszke
menekült riport a magyar-szerb határon
Vágólapra másolva!
A katonák és rendőrök építhetik meg a mintegy 175 kilométer hosszú biztonsági kerítést a magyar-szerb határon.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság értesülése szerint nem piaci alapon, magántársaságok bevonásával valósítja meg a kormány a szerb határzárhoz tervezett négy méter magas kerítés megépítését, hanem állami forrásból, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével. A honvédségnek és a rendőrségnek is van olyan csoportja, amelynek - a külön tervekben meghatározottak szerint - alapfeladata lehet a válságkezeléssel kapcsolatos munkákban való részvétel.

Megváltozik a határ képe Fotó: Bielik István - Origo

A szentesi katonák készülhetnek

A Magyar Honvédségnél ilyen alakulat a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. A szentesi katonák felkészültek terepszakaszok lezárására, ellenőrző-áteresztő pontok létesítésére, objektumok védelmének javítására és a menekültek kezelésével kapcsolatos feladatok ellátására.

A határrendészeket is bevetik

A munka elvégzése rendőrségi részről alapvetően az ORFK Rendészeti Főigazgatósága alárendeltségében működő határrendészeti főosztály feladata lehet. Az ORFK-n nemzeti koordinációs központ is működik, amely napi 24 órában biztosítja a külső határok ellenőrzésével kapcsolatos koordinációs tevékenységet - írta a lap.