Vizes vb: diszkvalifikálná Garancsit a PM

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Garancsi István a Videoton tulajdonosa
Vágólapra másolva!
Semmisnek tartja a Párbeszéd Magyarországért a 2017-es vizes vb beruházásának 49 milliárd forintos szerződését, amit Garancsi István érdekeltsége nyert el. Az ellenzéki párt szerint a gond az: már azelőtt aláírták a szerződést, hogy megjelent volna az engedélyező kormányhatározat.
Vágólapra másolva!

A PM szerint semmis a 2017-es úszó-vb megrendezéséhez szükséges uszodaberuházásra kötött szerződés. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) azelőtt szerződött le a Garancsi István tulajdonában lévő Market Építő Zrt.-vel, hogy erre jogosulttá vált volna - állítja az ellenzéki párt a Népszabadságban megjelent hír alapján.

Fotó: MTI/Vigh István Ádám

Az Origo is beszámolt arról, hogy a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. nyerte a tervezett uszodakomplexum létesítésére kiírt közbeszerzést. A költségvetési forrásból fedezett beruházás szerződéses értéke nettó 38,6 milliárd forintért, vagyis bruttó 49 milliárd.

Alapkőletétel május 15-én: Orbán Viktor kormányfő, Tarlós István főpolgármester és Julio Maglione, a FINA elnöke Fotó: Szabó Gábor - Origo

A napilap szerint a Market május 11-én nyerte el a közbeszerzést, másnap szerződtek, majd letették az alapkövet is. A vonatkozó kormányhatározat viszont csak később, május 26-án jelent meg, és vált hatályossá. Erre mondta azt a PM, hogy a felhatalmazás nélkül kötött szerződés érvénytelen.