Kihipózták a kocsit a 180 milliót rabló kamu titkosrendőrök

2015.06.22. 09:34

Titkosrendőrnek adta ki magát az a három férfi, akik egy vietnami állampolgártól raboltak 180 millió forintnyi valutát. Azt mondták neki, hogy beviszik a rendőrségre, a pénzes táskáját pedig közben elvették. Ketten azóta sincsenek meg, és a pénz is eltűnt.  

A Fővárosi Főügyészség többek között különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt emelt vádat három férfi ellen, akik 2013 novemberében csaknem 180 millió forintnyi valutát raboltak egy vietnami férfitól Budapesten.

A rablók közöl ketten – miután észrevették, hogy a vietnami szinte naponta visz pénzt a bankba – elkezdték megfigyelni a férfit. Kikémlelték, hogy általában mikor megy a bankba, közben pedig harmadik társuk hamis papírokkal vett egy autót, amivel később elrabolták a férfit.

Végül egyik reggel a bank alatti mélygarázsban csaptak le. Kesztyűben és baseball sapkában voltak. Mikor megérkezett a férfi, pisztolyt fogtak rá, majd egy „rendőrségi jelvényre hasonlító tárgyat” mutattak neki, és azt mondták, hogy titkosrendőrök, és be kell vinniük a rendőrségre.

Rengeteg pénzt raboltakForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénzes táskát ezután elvették, megmotozták és megbilincselték a férfit, akit kocsiba ültettek, és elhajtottak vele, később a XI. kerületben engedték el.

A rabláshoz használt kocsit a Szerémi úton hagyták, de előtte hipóval kitakarították, a pénzt pedig elosztották.

Hármójuk közül végül csak egy férfit kaptak el, és a pénz sem került elő. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK