Életveszélyes sérültek a baranyai buszbalesetben

Királyegyháza, 2015. június 22.
Oldalára dőlt, összeroncsolódott autóbusz a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton 2015. június 22-én. A több mint húsz utast szállító busz személygépkocsival ütközött, majd a baleset következtében az oldalára borult. A bal
Királyegyháza, 2015. június 22. Oldalára dőlt, összeroncsolódott autóbusz a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton 2015. június 22-én. A több mint húsz utast szállító busz személygépkocsival ütközött, majd a baleset következtében az oldalára borult. A balesetben huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan. A járműből a tűzoltók emelték ki a sérülteket, akik ellátására mentőhelikopter és több mentőautó érkezett a helyszínre. MTI Fotó: Lendvai Péter
Vágólapra másolva!
Két embert életveszélyes, nyolcat súlyos, tizenhárom társukat pedig könnyű sérülésekkel vitték kórházba, miután autóbuszukkal felborultak Királyegyháza és Gyöngyfa között hétfőn délután. A települések közötti utat lezárták. 
Vágólapra másolva!

Összesen huszonöten voltak a buszon, két ember kivételével mindenki megsérült. Ketten életveszélyes állapotban kerültek kórházba, nyolcan súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek, egy utast már a helyszínen újra kellett éleszteni.

A balesetben huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan. A járműből a tűzoltók emelték ki a sérülteket, akik ellátására mentőhelikopter és több mentőautó érkezett a helyszínre Forrás: MTI/Lendvai Péter

Kasza Anett, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a balesethez három mentőhelikoptert és több mentőautót is riasztottak. A busz egy gabonaföldre borult, amit a tűzoltók további sérülteket keresve vizsgáltak át. Egyelőre nem tudni, miért történt a baleset.

A Pécsről Sellyére tartó menetrend szerinti járat Királyegyházától mintegy két kilométerre, eddig tisztázatlan okból hajtott az út jobb oldalán húzódó árokba - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyelőre vizsgálják, hogy mi vezethetett a busz balesetéhez Forrás: MTI/Lendvai Péter

Popovics Dejan a szóvivő arra a felvetésre, hogy médiainformációk szerint a baleset a sofőr rosszulléte miatt következhetett be, úgy reagált: ez is a vizsgálat tárgyát képezi.