Vérüket adhatják a rákospalotai polgármesterért

Hajdu László XV. kerületi polgármester DK demokratikus kolalíció
Hajdu László
Vágólapra másolva!
Hajdu László, Rákospalota DK-s polgármestere nyilvánosan kért segítséget, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.
Vágólapra másolva!

Ma öt nap után a kórházból haza kellett jönnöm, nem tudtak csípőprotézissel megoperálni, nincs vér – közölte a Facebook-oldalán Hajdu László, a XV. kerület polgármestere. A Demokratikus Koalíció politikusa az A(Rh+) vércsoportba tartozik, ezért ha valaki ilyen vérrel rendelkezik, annak várja a segítségét.

Hajdu Lászlónak vért kell gyűjtenie a műtétjéhez Fotó: Bielik István - Origo

Patthelyzet

Rákospalotán a tavalyi önkormányzati választások után patthelyzet jött létre, mivel egyik oldalnak sem volt többsége. Úgy tűnt, hogy előrehozott választás lesz, de hosszas huzavona után tavaly decemberben politikai megállapodást kötött Hajdu László a kormánypártok helyi képviselőivel. Megegyeztek, hogy az általános polgármester-helyettes a fideszes Pintér Gábor lesz.

Megállapodtak abban is, hogy a gazdasági társaságok menedzsmentjére a Fidesz–KDNP-frakció tesz javaslatot, és Hajdu László elfogadta, hogy minden előterjesztését előzetesen egyezteti a Fidesz–KDNP-vel, és így tesz a főosztályvezetõi és osztályvezetői kinevezéseknél is.

Befektetőket akar

A politikát a kormány csinálja, az önkormányzatok csak végrehajtják. A kormány a jogszabályok szerint nem hozhatja hátrányos helyzetbe az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat. A XV. kerületben akár nagykoalíció is lehet, a polgármester befektetőket akar a kerületbe vonzani, és saját közmunkaprogramot szeretne – erről még tavaly októberben beszélt az Origónak adott interjújában a DK-s Hajdu László.