Leszavazta Karácsonyt a Fidesz-MSZP-koalíció

Karácsony Gergely;
Karácsony Gergely Zugló polgármestere újabb személyi kérdésben került vitába
Vágólapra másolva!
Nem szavazta meg a zuglói önkormányzat képviselő-testület csütörtöki ülésének a napirendjét a Fidesz és az MSZP, így várhatóan hétfőn rendkívüli ülés lesz – értesült az Origo. 
Vágólapra másolva!

Leszavazta Karácsony Gergelyt a zuglói Fidesz és az MSZP a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A két párt nem támogatta a PM-s polgármester napirendi javalatát, így elmaradt az ülés – tudta meg az Origo.

Karácsony Gergely Zugló polgármestere kisebbségben maradt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A háttérben az állt, hogy a két párt csütörtökön állt elő azzal, hogy a testületnek azonnal tárgyalnia kell, és el kell fogadnia 2006-ban kötött Mundo-szerződés módosítását. Ellenkező esetben a befektető elállna az ajánlatától. A polgármester és a testület egy része érthető módon nem akart erről dönteni, mivel túl kevés idő állt rendelkezésre a szerződésmódosítás áttanulmányozására, hogy érdemi döntés szülessen.

Végül 16:5 arányban leszavazták Karácsonyt, így várhatóan hétfőn rendkívüli ülést tart a testület.

Még 2008-ban döntöttek

Még 2008 szeptemberében hagyta jóvá Zugló képviselő-testülete az önkormányzat és az Echo Investment közötti előszerződésre vonatkozó előterjesztést, amely a lengyel Echo Investment ingatlanberuházó által a Bosnyák téren megvalósítandó Mundo-Zugló Kerületközponthoz kapcsolódó közmű- és közterületi közlekedési fejlesztési beruházásokat szabályozza. A beruházás ügyében lényegében azóta nem történt előrelépés.