Börtönben akar maradni a betonozós gyilkos

ÉPÜLET FOTÓ ÁLTALÁNOS helyszínelés KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ Lakóépület lezárt terület Tárnok, 2014. január 23.
Rendőrautó áll egy családi ház előtt Tárnokon a Hazatérők útján, ahol egy elásott holttestre, valószínűleg egy gyilkosság áldozatára bukkantak a 2014.
Tárnok, 2014. január 23. Rendőrautó áll egy családi ház előtt Tárnokon a Hazatérők útján, ahol egy elásott holttestre, valószínűleg egy gyilkosság áldozatára bukkantak a 2014. január 23-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Ha engedték, se szívesen szabadult volna előzetes letartóztatásából az a férfi, aki a gyanú szerint először megfojtotta, majd elásta és bebetonozta szeretőjét. Azt mondta a bírónak, hogy bűnhődni akar.  
Vágólapra másolva!

A férfi a vád szerint 2013. április 15-én tárnoki házában megfojtotta, majd a ház alagsorában, a zöldségtároló helyiségben elásta és bebetonozta a szeretőjét. A nő holtteste 2014. január 23-án, került elő, addig eltűntként tartották nyilván.

A nyomozást tavaly decemberben zára le a rendőrség. A férfi ellen emberölés miatt javasoltak vádemelést. Az akkori rendőrségi közlemény szerint heves vita közben végzett a szeretőjével.

Volt férje szólt, hogy nincs meg a nő

A tárnoki nő eltűnését volt férje jelentette, miután egy hónapja nem tudott az asszonyról, akinek a kocsiját sem találták. Akkor a rendőrök még közigazgatási eljárásban vizsgálták az esetet, azaz nem gondolták, hogy bűncselekmény történt.

Tavaly januárban találták meg az elásott nőt Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az autó vezetett a lebukáshoz

A járművet végül egy tatabányai garázsban találták meg. Ekkor már a rendőrök is gyanakodtak, és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított. Kiderült, hogy a garázst a férfi bérelte, aki végül bevallotta, hogy veszekedés közben megfojtotta, elásta és bebetonozta az asszonyt a pincében.

A kötelet újra vizsgálják

A férfi tárgyalása pénteken folytatódott. A bíró az orvosszakértőket faggatta a leadott jelentésükről, akik megvédték eddigi álláspontjukat. Egy dolog maradt nyitott: a kötelet, amivel végetek a nővel, újra megvizsgálják majd.

Senkit sem engedtek a házba Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Lejárt az előzetes

A bíró felhívta a figyelmet, hogy a férfinek lejárt a legutóbb kirótt előzetes letartóztatása, ezért most megint meg kellett kérdeznie a vádat és a védelmet is, hogy mit szeretnének. A vád álláspontja az volt, hogy a szökés és elrejtőzés miatt meg kell hosszabbítani az előzetes letartóztatást.

"Nem akarok szabadulni"

Amikor azonban a férfi védőjének kellett volna nyilatkoznia, nem mindennapi dolog történt: nem a védőügyvéd, hanem a férfi kapott szót, aki annyit mondott, hogy nem szeretne szabadlábra kerülni, bűnhődni akar azért amit elkövetett.

A bíró ezután meghosszabbította az előzetes letartóztatás idejét, a tárgyalás októberben folytatódik.