Felrúgott egy diáklányt az iskolaigazgató

2015.06.26. 11:30

Megrovásban részesített az ügyészség egy kaposvári iskolaigazgatót garázda viselkedés miatt. Egy 18 éves lány a földre esett, miután a pedagógus belerúgott a kerékpárjába. 

A lány azt mesélte, hogy Kaposváron biciklizett, és két férfi haladt előtte dülöngélve.„Jó napot kívánok, kis hölgy, hát maga?” Mondtam, hogy szeretnék lemenni a bicikliútra – mesélte a Sonline.hu-nak a lány. A férfi azt felelte, hogy itt biztos nem mehet el, takarodjon le az útra. 

Ketten egy ellen

Szó szót követett, végül a lány elmondása szerint megkérte a férfit, hogy hagyja békén, ne kiabáljon vele, és megpróbálta kikerülni őt és a barátját. A férfi azonban háttal állva hátrarúgott, beletalpalt a biciklibe. A lány ekkor elesett, felületi hámsérüléseket szenvedett a könyökén és a térdén, erről később ambuláns lapot is kapott egy orvostól. 

Egy kerékpárúton történt a szóváltásForrás: Origo

A lány a rendőrségen feljelentést tett. Az iskolaigazgató azt mondta, valóban vitatkoztak, de ez nem trágár módon zajlott, és nem vette észre, hogy a lány elesett, mert amikor hátranézett, csak azt látta, hogy áll a kerékpár mellett, és telefonál. 

A biciklis könnyű testi sértés miatt is magánindítványt terjesztett elő, de az eljárást végül megszüntette az ügyészség. Az igazgatót megrovásban részesítették.