Felfüggesztett börtönt kapott Csipak Péter

Csipak Péter
Kislőd, 2010. december 18. Csipak Péter fővárosi ingatlanfejlesztő áll annak a családi háznak a kapujában, amelyet civil adományozóként mindössze harminc nap alatt építtetett a kolontári Völler családnak. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon Csipak Péter vállalkozó csütörtökön, miután budai házát évekkel ezelőtt részben természetvédelmi területre építtette.
Vágólapra másolva!

A Hvg.hu úgy tudja: a Fővárosi Törvényszéken született döntés értelmében pénzbüntetést is kell fizetnie a vállalkozónak, ez az Index szerint kétmillió forint. Csipak Péter egy év börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve. Az ügy többi vádlottját ugyancsak felfüggesztett börtönre, illetve pénzbüntetésre ítélte a bíró. A vádlottak fellebbeznek az elsőfokú döntés ellen.

Csipak Péter 2010-ben Kislődön annak a családi háznak a kapujában, amelyet civil adományozóként harminc nap alatt építtetett a kolontári Völler családnak Forrás: MTI/Nagy Lajos

Az Index még 2011-ben nyomozta ki, hogy a Budapest belvárosában beruházási üzleteket bonyolító vállalkozó tiltott helyre is építkezett: részben a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő Natura 2000 területre húzatta fel Cirbolya utcai házát.