Gáz van az MSZP-nél, meg fény

mszp, jókai utca, székház, az mszp jókai utcai székháza
Az MSZP választmányi ülése, miután Mesterházy Attila pártelnök lemondott minden tisztségéről.
Vágólapra másolva!
Nem kapcsolták ki a közműveket az MSZP Jókai utcai székházában, így van még villany, sőt, a párt vezető testületei, platformjai is rendszeresen ott tanácskoznak, ezért az a sajtóhír sem igaz, hogy már csak a portás ül az épületben – közölte az MSZP.  
Vágólapra másolva!

Cáfolta az Origo kérdésére az MSZP azokat a híreket, melyek szerint az elhagyni kívánt Jókai utcai székházukat teljesen kiürítették volna, sőt, a szolgáltatók már a villanyt és a gázt is kikötötték volna.

Nem üresedett még ki

Nem igaz a Bors információja, miszerint kikapcsolták volna a villanyt az MSZP székházában – közölte az Origo érdeklődésére az MSZP. Arra reagáltak, hogy a lap arról írt: már csak egy portás üldögél az egykor nyüzsgő székházban, ahol a közműveket is kikapcsolták, a dolgozókat pedig elköltöztették.

Újságírók az MSZP Jókai utcai székháza előtt Fotó: Origo

Azt nem cáfolták a szocialisták, hogy az apparátus tagjait már átköltöztették a Képviselői Irodaházba, hiszen ezt korábban már bejelentették. Azt viszont igen, hogy kiürült volna a székház, hiszen

ahol amúgy sajtótájékoztatókat is tartanak – írták.

Van villany és gáz is

A szocialisták azt is közölték, hogy egyéb politikai rendezvényeiknek, szakpolitikai fórumoknak, konferenciáknak is heti rendszerességgel ad otthont a Jókai utca. Azt írták, ebből is következik, hogy nem kapcsolták ki a közműveket az épületben.

A Képviselői Irodaház – ide költözött át az MSZP apparátusa Forrás: MTI/Simó Endre

Arról az Origo is beszámolt, hogy

az MSZP már árulja a Jókai utcai székházat, azonban vevő még nem akadt,

így nem tudni, hogy mikor kell elhagyniuk a jelenlegi irodát. A párt korábban cáfolta, hogy a Villányi útra, a párt alapítványának tulajdonában lévő, de felsőoktatási intézményeknek helyet adó irodaházba költöznének, mert oda csak az alapítványi munkatársaik mennek.

Az MSZP azért is szabadulna egyébként a naggyá vált Jókai utcai központtól, mert rendezné a hiteleit. Amúgy a székházat is jelzáloghitel terheli. Ráadásul a Jókai utca fenntartása havonta 12-13 millió forintjába is belekerül a pártnak.