Kormányablaknál panaszkodhat a guminő miatt

guminős úszóverseny az oroszországi Losevo városban,
Vágólapra másolva!
Guminőt vett a szomszéd kamasz fia, ráadásul csúnyán átverték a boltban? Ezek miatt panaszt is tehet a kormányablakoknál, amelyek péntektől újabb ügyköröket kapnak meg.
Vágólapra másolva!

Ismét bővült a kormányablakok feladatköre, a Magyar Közlöny legutóbbi számából kiderül, hogy júlus 3-tól újabb 41 ügytípusban lehet hozzájuk fordulni. Ezzel közel 380-ra bővült a hivatalokban elintézhető ügyek száma.

Szóljon, ha becsapták

Az Orbán Viktor jegyezte törvénymódosítás főként a fogyasztói érdekvédelemre fókuszál.

A kormányablakoknál lehet panaszt tenni ezen túl a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, az ártájékoztatás hiánya és a lejárt áruszavatosság miatt.

Guminős úszóverseny az oroszországi Losevo városban. Magyaroszágon kiskorú nem vehet ilyen szexjátékot legálisan Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Másrészt, itt kérelmezhetjük a különféle nyugdíjtípusokat, illetve a baleseti, rokkantsági járadékot. Tisztességtelen gyakorlat ugyanakkor a kormányablakban is előfordulhat, példa erre a májusi tatabányai eset .

Mindent a fiatalokért

A módosítás kitér a fiatalokkal kapcsolatos bejelentésekre: a kormányablakhoz lehet fordulni azért is,

ha valaki fiatalkorúakat szolgál ki szexuális termékkel,

dohánnyal, alkohollal. Jó tudni, hogy óvszer nem tartozik a szexjáték vagy termék kategóriába, aminek rézletes definícióját ide kattintva találja meg.

Kormányablak Szekszárdon. Újabb ügyekben lehet kérelmet, panaszt benyújtani Forrás: MTI/Kiss Dániel

Nem tetszett a műsor?

Szintén érdekes változás, hogy ezentúl a

hírközlési szolgáltatók tevékenységével kapcsolatban is kérelmet lehet beadni

a kormányablakoknál, a panaszosnak nem kell feltétlenül a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz fordulnia, ha valamilyen műsorral, cikkek kapcsolatban kifogásai lennének.