Módosították a menedékjogi törvényt

menekültek, 2027
Migrants get on a train at the railway station in Szeged, Hungary, after crossing the green border between Hungary and Serbia on June 22, 2015. Hungary said it was building a four-metre (13-foot) high fence on its border with Serbia to keep out migrants, as the EU struggles to deal with a massive influx of people trying to reach Europe. AFP PHOTO / CSABA SEGESVARI
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben állapítsa meg azokat a biztonságos migrációs tranzitországokat, ahonnan érkezők nem igényelhetnek politikai menedékjogot.
Vágólapra másolva!

A képviselők 140 igen szavazattal, 14 nem ellenében és 27 tartózkodás mellett fogadták el a menedékjogi törvény ezt tartalmazó módosítását, fideszes képviselők javaslatára.

Az előterjesztők nevében korábban Kósa Lajos azzal indokolta a biztonságos harmadik országok listájának létrehozását, hogy

Menekültek Szegeden Forrás: AFP/Csaba Segesvari

Egy százalékot engednének be

Magyarország nem lehet befogadója a világ összes illegális bevándorlójának - mondta a kormánypárti politikus, aki szerint ezt az "áradatot" le kell fékezni, az érkezők kevesebb mint egy százalékát jelentő politikai menekülteket pedig be kell engedni.