Nyakánál fogva cibálta a hajléktalant a vagyonőr

Penny Market
Clients of the discount market "Penny" wait for the opening of a shop of the chain 30 June 2005 in Halle, eastern Germany. For a price of 29 Euros each, "Penny" sells 100 000 coupons for low-cost flight tickets of the no-frills airline Air Berlin valid for a one-way flight to some destinations in Europe, to redeem in November and December 2005. AFP PHOTO DDP/JENS SCHLUETER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Egy bottal járó, idős hajléktalant ráncigált a nyakánál fogva az egyik biztonsági őr a Pesti úti Penny Marketben. Ezt látta egyik olvasónk, aki szerint az őr és az áruház vezetője is minősíthetetlenül viselkedett.
Vágólapra másolva!

A nyakánál fogva ráncigálta, húzta-vonta a Pesti úti Penny Market parkolójában kéregető, idős, bottal járó hajléktalant az áruház egyik biztonsági őre – mondta egyik olvasónk az Origónak, aki szerint egy férfi segített a hajléktalanon.

Az eset hétfőn délelőtt történt.

Az őr egy fa alá húzta a férfit, közben folyamatosan ordítozott vele,

és egyre jobban szorította a nyakát. Ekkor érkezett a segítség. A férfi odament és szólt az őrnek, hogy azonnal fejezze be a hajléktalan vegzálását, mire a biztonsági őr azt mondta neki, hogy „már tele a f...a hogy ide járnak koldulni ezek a csövesek”.

Illusztráció Forrás: ddp images/AFP/Jens Schlueter

Az őr később az ajtóból még visszaszólt valamit. Erre a férfi kíváncsi lett és az őr után ment, aki behúzódott az áruházban kialakított várójukba.

Ekkor érkezett az áruház vezetője, aki szintén ordítozni kezdett,

és azt kérte a férfitől, hogy, igazolja magát, valamint arról is érdeklődött – még mindig emelt hangon -, hogy miért szól bele abba, hogy kit hogyan távolítanak el az üzlet területéről.

Az áruházvezető és a vagyonőr ekkor már közösen esett a férfinek, akinek olvasónk szerint több vásárló is a védelmére kelt.

Megkérdeztük az esetről a Penny Marketet is. A cég ügyfélszolgálatáról azt írták, hogy

saját hatáskörén belül kivizsgálják a történteket,

amelyről tájékoztatták a személy-és vagyonőröket alkalmazó társaságot is.

Közben úgy értesültünk, hogy a bizonsági őr már nem dolgozik az áruházban, de valószínűleg nem mondtak fel neki, hanem máshová helyezték.