A Honvédkórház intenzív osztályán kezelik Rékasi Károlyt, miután motorjával egy autónak ütközött tegnap délután a XXII. kerületi Háros utcában. Az Origo úgy tudja, a színész súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, ami miatt meg is kellett műteni. A színész lélegeztetőgépen van

A színészt a Honvédkórház intenzív osztályán kezelik, a legfrissebb információk szerint súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk, lélegeztetőgépre kapcsolták, annyira súlyosak a sérülései. Szemtanúk szerint a színészt már a baleset helyszínén intubálni - azaz mesterségesen lélegeztetni - kellett.

Az Origo még tegnap este beszélt Böjte Pirossal, a Barátok közt szóvivőjével, aki azt mondta, hogy a család kérésére nem adhat ki információt a színész állapotáról.

Nyilatkozott a balesetről az autó sofőrje, aki úgy emlékszik vissza, hogy éppen balra akart fordulni a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába, indexelt, de a mögötte haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. Már kanyarodott az autóval, amikor a motoros úgy döntött, hogy megelőzi, de belé hajtott.

A sofőr a Blikknek azt mondta, sejtette, hogy a motoros súlyosan megsérülhetett, mint mondta,  hatalmas erővel csattant az autójába a motor.

A baleset helyszíneForrás: Polesz Ábel

 Az Országos Mentőszolgálat nem közölt részleteket Rékasi állapotáról, annyit azonban elárultak, hogy a balesetben más nem sérült meg, csak őt vitték kórházba az ütközés után.

Az Ittlakunk.hu XXII. kerületi kiadásának nyilatkozó szemtanú szerint hatalmas ütközés volt. 

Motort így még nem láttam szaltózni" - mondta a férfi. 

Már csak a törmelékek vannak a helyszínenForrás: Polesz Ábel

  

Mi lesz a sorozattal? 

Bartha Zsolt történetszálait a Barátok köztben felvették jó előre, a színész amúgy is megkezdte szabadságát az RTL Klub szappanoperájánál. Augusztus 24-én kellene visszatérnie a stúdióba, a stáb várja vissza, mondta az Origónak Böjte Piros.

Rékasi KárolyForrás: MTI/Máthé Zoltán

Rékasi a Barátok közt egyik legismertebb és legnépszerűbb szereplője, annak ellenére, hogy negatív figurát alakít. Az alapcsapat tagja, már csak páran vannak az 1998-as társaságból. Korábban számos tévéfilmben, sorozatban megfordult (Kisváros, Linda), de szinkronban is igen aktív, hallhattuk A jedi visszatérben, az X-aktákban, A Gyűrűk Urában és sok más produkcióban.