Szent Péter utasította ölésre a sérült férfit

szegedi csillag börtön, büntetés végrehajtás, feszület, kereszt, galamb
Vágólapra másolva!
Kórtermi társa nyakát akarta elvágni egy kóros elmeállapotú férfi, akit többekkel együtt egy Pest megyei intézményben ápoltak. Előtte egy kiskanállal akarta kiszedni betegtársai szemét, amiket Krisztusnak szánt. 
Vágólapra másolva!

Súlyos problémái vannak annak a 37 éves, kóros elmeállapotú férfinek, akinek kedden volt az első tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken emberölés miatt.

A férfit tavaly egy Pest megyei intézményben kezelték paranoid skizofrénia és epilepszia miatt. Többször is megszökött a kórházból, volt, hogy a rendőrök vitték vissza. A kórterme a földszinten volt, ahonnan az ablakon át járt ki dohányozni.

Szent vagyok örökké

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az Origóval azt közölte, hogy a beteg az ágy melletti falra a „nincsen a pokolban a nevem”, „nem vagyok felakasztva”, „szent vagyok örökké”, és a „nincsen bűnöm” mondatokat írta.

A szegedi Csillag börtön Fotó: Szabó Pál

2014 augusztusában egy kanál nyelével ki akarta szedni betegtársai jobb szemét azért, mert azokat „Krisztusnak gyűjti”. Ekkor azonban még nem bántotta a többieket.

Szent Péter utasította

A baj végül október 8-án történt meg. A férfi közös kórterembe került egy szellemi fogyatékos, csak artikulálni képes emberrel, akinek mozgási nehézségei is voltak. A férfi szerint új szobatársa „nyivákolt és rajta röhögöt”. Az a kényszerképzete alakult ki, hogy a sértett a sátán, őt pedig Szent Péter arra utasította, hogy ölje meg.

Elővette a bicskát

Végül este tíz óra körül magához vett egy bicskát a férfi ágyához ment és megvágta a nyakát. Az áldozat azonban nem szólt senkinek, csak összehúzta magát és az ágyában maradt. Mikor a nővérek megtalálták, szóltak a mentőknek, és ellátták.

Az ügyészség kényszergyógykezelést indítványozott és egyúttal a férfi felmentését kérte.