Hazament a csapi gyilkosság egyik gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Visszavonták a rá tett terhelő vallomást, ezért szabadon távozhatott a csapi gyilkosság egyik gyanúsítottja. 19 évvel ezelőtt egy vadkárbecslőt öltek meg a Zala megyei településen, az egyik tettest elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Két hét után haza is mehetett az a 38 éves férfi, akit a csapi emberöléssel hoztak kapcsolatba a rendőrök. Az illetőre az 1996-ban elkövetett gyilkosság első gyanúsítottja tett terhelő vallomást - őt június 16-án kapták el, miután

óvatlanul szabálytalanul parkolt.

Feladta magát

A terhelő vallomás után a rendőr elfogatóparancsot adott ki az állítólagos tettestárs ellen: erről a 38 éves férfi is tudomást szerezhetett, mert már június 17-én

önként jelentkezett a pécsi rendőrkapitányságon,

ahol őrizetbe vették, majd Zalaegerszegre szállították.

Nem ment a szembesítés

Az 37 éves első rendű gyanúsított ugyanakkor valamiért nem vállalta, hogy szembesítsék társával, későbbi vallomásában pedig visszavonta a terhelő vallomást - ezért lehet most szabadlábon az idősebb férfi.

Kamaszként gyilkolt

A rendőrség adatai szerint a most őrizetben lévő gyanúsított még középiskolás korában ismerkedett meg a vadkárbecslőként és preparátorként dolgozó áldozattal, többször járt is lakásában.

A fiú egy ilyen alkalommal határozta el, hogy kirabolja a férfit, ha kell, akkor meg is öli.

Légpuskát használt

A rabláshoz tettestársat is talált: 1996. április 5-én szintén a kárbecslőnél időzött, és mikor a férfi elaludt, beengedte az egyelőre ismeretlen segítőt. Elkezdték kiüríteni az áldozat lakását, de ő váratlanul felébredt - a tettes ekkor fejbe lőtte egy átalakított légpuskával.