Zaklatta a fiúkat a piarista tanár

2015.07.02. 14:42

Fiúk irányába tett kezdeményezései miatt ítélték el a nagykanizsai piarista iskola volt tanárát. Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és öt évre eltiltották a tanári hivatástól.

A 36 éves paptanár a nagykanizsai piarista iskolában két diákhoz is megpróbált szexuális céllal közeledni.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az ítéletről a zaol.hu felidézi, hogy a 36 éves N. Gábor Tamás teológus, hittanár 2009-től dolgozott az egyházi oktatási intézményben, ahol földrajzot és kémiát tanított. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A tavaly nyáron véget ért tanévben egy 13 éves fiúval a szexuális szokásairól kezdeményezett beszélgetést, egy 16 éves fiúnak pedig internetes levelezésben tett szexuális tartalmú célzásokat. A vádirat szerint a tanár a viselkedésével károsan befolyásolta a gyerekek lelki fejlődését. 

A pedagógus beismerte tettét. Kiskorú veszélyeztetésének kétrendbeli bűntette miatt a járásbíróság a napokban másfél év, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, illetve öt évre eltiltotta a tanári hivatás gyakorlásától. Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Nem ez az első eset

Korábbi rendőrségi információk szerint a piarista iskola igazgatója tett tavaly nyáron bejelentést az intézmény volt tanára ellen kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. Az esetről akkor először beszámoló Kanizsahír portál azt írta: egy 12 éves nagykanizsai gyermek édesanyja jelezte, hogy fia számítógépén az iskola tanárával folytatott, pedofíliára utaló üzenetváltások történtek, és tudomására jutott, hogy a tanár az előző munkahelyein is hasonló ügyekbe keveredett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK