Vaklárma volt a washingtoni lövöldözés

Lezárták az utakat
Vágólapra másolva!
Lövöldözésről tettek bejelentést a washingtoni haditengerészeti bázison, ahol két éve 12 embert lőtt le egy ámokfutó. Mindenütt rendőrautók állnak, a bázis környékét reggel lezárták – később kiderült, szó sincs fegyveres támadásról.
Vágólapra másolva!

Rendőrök zárták le csütörtök reggel az amerikai haditengerészet bázisát az amerikai fővárosban, ahol korábbi hírek szerint lövések hallatszottak a bázis 197-es épületének második emeletéről.

Egy fegyveresről beszéltek

A dolgozók menedékhelyekre vonultak. A washingtoni rendőrség SWAT-egységei egy fegyveres személyt kerestek az épületben – közölte a CNN.

Az US NAVY cáfol

A fejleményekről Twitter-üzenetben számolt be az amerikai haditengerészet sajtóosztálya – később ugyanilyen formában nyugtatták meg a közvéleményt: csak vaklárma volt a lövöldözés.

Két éve már megtámadták

2013 szeptemberében a 197-es épületben12 embert ölt meg egy fegyveres ámokfutó, a volt katona Aaron Alexis, akit végül agyonlőttek a rendőrök.

A bázis közelébe sem lehetett jutni csütörtök reggel, SWAT-egységek fésülték át a 197-es épületet. Fegyverest nem találtak Forrás: AFP/Mladen Antonov

Lövés a Capitolium előtt

Idén áprilisban szintén lövés dördült Washington D. C.-ben ekkor azonban egy férfi végzett magával a Capitolium épülete előtt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!