Alföldi keményen odaszólt Tarlósnak

2015.07.03. 22:00

Alföldi Róbert szerint meglepő, hogy Tarlós Istvánnak nem természetes az egyneműek viszonya. A Nemzeti Színház korábbi igazgatója szerint a főpolgármester nem mondhatna ilyet. A Jászai Mari-díjas színművész minderről a 20. Budapest Pride hivatalos megnyitóján beszélt. 

Nem büszke, és nem szégyelli a melegségét Alföldi Róbert, épp ellenkezőleg, természetesnek tartja. Ahogyan a 20. Budapest Pride beharangozó sajtótájékoztatóján fogalmazott, ez

épp ugyanolyan, ahogyan a férfi szereti a nőt, a keresztény a zsidót, a nő egy másik nőt, vagy ahogyan egy bevándorló szerelmes lesz egy magyar állampolgárba.

Alföldi Róbert beszédében a főpolgármesternek is üzentFotó: Polyák Attila - Origo

A Nemzeti Színház korábbi igazgatója hozzátette:

ember és ember kapcsolatát a szeretet alapján kell megítélni, hiszen a kereszténység is ezt tanítja. A színész-rendező éppen ezért tartja furcsának, hogy egy keresztény-konzervatív országban "liberális hóbortnak" tartják, és nem fogadják el a másságot. 

Tarlós kijelentését is bírálta

Alföldi Róbert üzent Tarlós Istvánnak is. Azt mondta, meglepőnek tartja, hogy Tarlós István számára nem természetes az egyneműek viszonya, hiszen egy multikulturális világváros polgármestereként nem mondhatna ilyet. Mint fogalmazott,

főpolgármesterként egyszerre kellene képviselnie minden budapesti érdekét.

Alföldi Róbet és Kulka János a fesztivál hivatalos megnyitójánFotó: Polyák Attila - Origo

A színész szerint Tarlós Istvánnak lehetnek félelmei, zavarban lehet, és idegenkedhet az azonos nemű pároktól, de vagy nem kell egy világváros vezetését elvállalni, vagy akarjon változtatni az idegenkedésén,

ne ítélkezzen, hanem kérdezzen, ne felsőbbrendűen véleményezzen, hanem vizsgálódjon.

Tarlós István szerint visszataszító az egész jelenségFotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogyan arról az Origo beszámolt, Tarlós István június elején azt mondta, személyes véleménye az, hogy „az egész jelenség nem természetes és visszataszító”.

Nem félnek provokálni

Az egyik szervező pedig arról beszélt, hogy nem szabad beérni a tolerancia kifejezéssel, hanem arra kell törekedni, hogy ténylegesen elfogadják őket.

A Budapest Pride 20! megnyitója. A felvonulás július 11-én lesz BudapestenFotó: Polyák Attila - Origo

Mint fogalmazott, ha provokációnak tartják megmozdulásaikat, akkor "ne féljünk provokálni". 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK