Éles bevetésen a magyar Gripenek

A műszaki személyet grippenek és kerékpárok között figyeli a felszáló vadászgépet. Kecskeméten mutatták be a Magyar Honvédség légi utántöltő képességét, a Gripen vadászrepülőgépek légi utántöltésének begyakorlását, és a felkészülést a Baltic Air Policing
A műszaki személyzet grippenek és kerékpárok között figyeli a felszáló vadászgépet. Kecskeméten mutatták be a Magyar Honvédség légi utántöltő képességét, a Gripen vadászrepülőgépek légi utántöltésének begyakorlását, és a felkészülést a Baltic Air Policing nemzetközi szerepvállalásra http://www.origo.hu/itthon/20150626-gripen-szolnok-jak-52-hende-csaba-baleset.html
Vágólapra másolva!
Magyarország NATO-felajánlásának részeként egy nap alatt két bevetést hajtottak végre a Magyar Honvédség vadászgépei a szlovén légtérben.
Vágólapra másolva!

2014 októberétől Magyarország Olaszországgal közösen látja el a szlovén légtér ellenőrzését.

A két bevetés során a magyar Gripen-pilóták két repülőgépet is elfogtak és igazoltattak.

Szeptembertől négy hónapon át Magyarország látja el a Baltikum légtérvédelmét, szintén NATO-feladatként. Ezekkel a vállalásokkal olyan NATO-tagállammá válik, amely képes a légierejét az országhatáron túl is alkalmazni - írták.

Két repülőgépet fogtak el a magyar Gripenek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Szintén a magyar Gripen vadászgépek látják el 2016. január 1-jétől a közvetlen légi támogatási képességet az Európai Unió Harccsoportjában, amelyet fél éven keresztül a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) biztosítanak az EU számára.

Amellett, hogy a Gripenek a magyar és a szlovén légteret ellenőrzik, a pilótákat felkészítik a vállalt nemzetközi feladatok ellátására - tették hozzá.