Halálos áldozata van a viharnak Budapesten

Vágólapra másolva!
Több mint 3500 esetben intézkedtek a katasztrófavédők a vihar miatt országszerte, ebből több mint 2000 esetben Budapesten. 
Vágólapra másolva!

Meghalt egy ember

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtökön reggel elmondta: egy halálos áldozata is van a viharnak Budapesten. Az Epreserdő utcában

egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy ember halálos áramütést szenvedett.

Gyalogosra, autóra dőltek fák

A katasztrófavédők 29 sérültről kaptak bejelentést, több esetben gyalogosokra, autókra dőltek a fák.
A legtöbb esetben fakidőlésekhez hívták a tűzoltókat, de számos esetben vízzel teli pincékhez, aluljárókhoz, sérült kéményekhez, tetőszerkezetekhez vonultak ki – sorolta.
Fejér megyében 9400-ról 431-re csökkent az áramkimaradások száma – közölte. Itt a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a szolgáltatóval a károk helyreállításán – tette hozzá.

Egy tűzoltó Budapest X. kerületében, a Cserkesz utcában a viharban kidőlt téglafal romjait ellenőrzi Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Budapesten nagyüzem volt

Mintegy kétezer riasztás érkezett a tűzoltókhoz csütörtök reggel 6 óráig a fővárosra lecsapó vihar nyomán – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) helyettes szóvivője az MTI-t. Kolozsi Péter közölte: épületekre és utakra dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, továbbá elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották az egységeket.

Ezeket a kerületeket tépázta meg leginkább

A vihar alatt kilenc troli- és tizenegy villamosjárat nem közlekedett, két busz-, illetve több HÉV-járat is kiesett a forgalomból. Csütörtök reggelre sem állt helyre a közlekedés minden vonalon, erről itt olvashat. Több helyszínen akadozott, illetve akadozik még az áramszolgáltatás. Elmondta: a Budapesti Elektromos Művektől kapott tájékoztatás szerint szakembereik folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. A vihar leginkább az V., VI., VII., VIII., IX., X., XII., XX., XXI. és a XXII. kerületben okozott károkat.

A felhőszakadás után összegyűlt víz miatt járhatatlan volt Budapesten az Illatos út egy szakasza Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Lakhatatlanná vált egy épület

A XX. kerületben, a Nagysándor József utcában egy épület lakhatatlanná vált, míg a X. kerületben kerítést döntött ki a szél. A IX. kerületben kidőlt fa rongált meg egy gázvezetéket, így a viharban a fővárosi tűzoltóknak gázömlést is meg kellett szüntetniük – tájékoztatott a helyettes szóvivő.