Tarlós visszautasította, hogy Fidesz-ellenes propagandista lenne

Tarlós István főpolgármester
Vágólapra másolva!
Nem hagyja magát Tarlós István, akinek keményen odaszólt Lázár János. Az Origón zajló vitában a főpolgármester a minisztert Mary Poppinshoz hasonlította, karrierjére és szellemi képességeire tett mejegyzést. Lázár erre jelezte: elfogadhatatlan a kormányellenes bírálat attól, aki a Fidesz támogatásával került a pozíciójába. A főpolgármester ezt nem hagyta szó nélkül.
Vágólapra másolva!

"Én egy árva szóval sem beszéltem sem a Fideszről, sem pedig a kormányról, kizárólag Lázár János személyéről" - mondta az Origónak Tarlós István. Arról kérdeztünk, mit szól ahhoz, hogy az általa Mary Poppinshoz hasonlított Lázárt ő egy Fidesz- és kormányellenes propagandistára emlékezteti.

Tarlós István a jelek szerint nem hagyja magát az Origón kibontakozott vitában Lázárral szemben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tarlós válaszából az derül ki, hogy a miniszterre vonatkozó kijelentéseit fenntartja, de azt állítja, hogy ezzel sem a kormányt, sem pedig a Fideszt nem bírálta. Ami viszont Lázár Jánost illeti, a jelek szerint a karrierjére és a szellemi képességeire tett megjegyzését továbbra is érvényesnek tartja.

Mint Mary Poppins

A főpolgármester az Origónak adott interjújában azt mondta Lázárról, hogy

A csudálatos Mary Poppins

Mary Poppins a főszereplője az 1964-ben bemutatott amerikai musical-vígjátéknak, a Disney stúdió filmje P. L. Travers A csudálatos Mary című regénye alapján készült. Az 1900-as évek elején, Londonban játszódó történet főhőse a család két gyermeke mellé érkező nevelőnő, Mary Poppins, aki papagájfejes ernyőjével, a keleti széllel közlekedik.

A hasonlattal Tarlós arra utalt, hogy Lázár a néhai Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester titkára volt a 90-es években.

A főpolgármester úgy látja, próbára teszi a miniszter képességeit a rábízott sok feladat Fotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós az interjúban a miniszter szellemi képességeit is szóba hozta, amikor azt mondta róla, hogy "az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá."

Kifejezetten sérelmezte

Az Origó kérdésére Lázár János erre úgy reagált, hogy Budapest modern, nyitott és fiatalos város, ami óriási érték és lehetőség, ő pedig a kormány tagjaként a jövőben is minden támogatást megad Budapestnek és polgárainak, ám "a személyeskedés csak árthat a közös munkának".

Lázár János szerint a személyeskedés csak árthat a közös munkának Fotó: Polyák Attila - Origo

Majd a miniszter úgy folyatatta, "Fidesz-alelnökként kifejezetten

a maga számára, vagy a teljesítmény hiányáról elterelni a figyelmet."