A bevándorlás ellen és a menekültek mellett is tüntettek pénteken kora este Budapesten, a Keleti pályaudvarnál.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A pályaudvar előtt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tartotta rendezvényét, amelyen több százan vettek részt. Az esemény meghívójában a Facebookon azt írták, minden olyan embert várnak a pályaudvarhoz, aki szerint Magyarországon nincs helye "tomboló migránsok hordáinak".

Zagyva György Gyula szónokolFotó: Dudás Szabolcs - Origo

A tüntetésen mások mellett felszólalt Zagyva György Gyula, a szervezet társelnöke, aki bejelentette, tüntetéssorozatot kezdenek a bevándorlás ellen, elmennek a határra, a befogadó táborok elé és azokba a budapesti "gócpontokba", ahol sok migráns zsúfolódott össze. A demonstráción árpádsávos és jobbikos zászlók tűntek fel, többen azt kiabálták: "Fehér Magyarország". 

Ellentüntetők a Keleti pályaudvar főbejárata közelébenForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetésére reagálva a közelben, a Baross téren demonstrációt tartott a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás elnevezésű Facebook-csoport. A mintegy 50 résztvevő a Baross-szobor elől a pályaudvar felé vonult.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A csoport tagjai "Amíg gyűlölködsz, addig mi segítünk", "Pénzért vett állampolgárság egyenlő bűncselekmény, bevándorlók nem egyenlő terroristák", "A menekült is ember" feliratú táblákat tartottak a magasba. A két tüntetés résztvevőit rendőrsorfal választotta el egymástól.