Miatta volt lövöldözés a Váci úton

Budapest, 2015. július 12.
Rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton, a 168. szám előtt 2015. július 12-én. A rendőrséghez bejelentés érkezett, hogy egy nagyobb társaság erőszakos módon viselkedik. A bejelentő arról is tájékoztatta a hatóságot, hogy
Budapest, 2015. július 12. Rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton, a 168. szám előtt 2015. július 12-én. A rendőrséghez bejelentés érkezett, hogy egy nagyobb társaság erőszakos módon viselkedik. A bejelentő arról is tájékoztatta a hatóságot, hogy lövésszerű hangokat is hallott. A kiérkező rendőrök három főt szabálysértés elkövetése miatt előállítottak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint személyi sérülés az esettel összefüggésben nem történt. A BRFK XIII. kerületi rendőrkapitánysága csoportos garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Nem akarták beengedni a szórakozóhelyre, mire kést rántott a 29 éves Rácz András. Erre az egyik biztonsági őr lövésekkel válaszolt, Rácz pedig elmenekült. A szökésben lévő férfiról a rendőrség kiadott egy képet, azt kérik, hogy aki látta, jelentkezzen. 
Vágólapra másolva!

Többen is lövések zaját hallották Angyalföldön, a Váci úton vasárnap délután. Az Origo elsőként írta meg, hogy a rendőrséget egy erőszakosan viselkedő társasághoz hívták ki, és még aznap előállítottak három embert csoportos garázdaság miatt.

Nem sikerült azonban mindenkit elkapniuk. Aki miatt a lövöldözés volt, szökésben van.

A férfit a rendőrök az alábbi fotó alapján keresik, és azt kérik, hogy aki látta, hívja a 112-es segélyhívót, de semmiképp se próbálja megállítani, mert veszélyes, és valószínűleg fegyver is van nála.

Rácz Andrást keresik Forrás: Police.hu

A 29 éves törökszentmiklósi Rácz András és nagyjából nyolc ismerőse vasárnap délután négy óra körül szeretett volna bemenni a Váci úti szórakozóhelyre, de a biztonsági őrök nem engedték.

Rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi ezután összeveszett az őrökkel, rájuk támadt, és kést rántott, mire az egyik biztonsági őr a nála lévő gáz-riasztó lőfegyverrel többször is tüzelt. Senki sem sérült meg, Rácz Andrásék azonban egy taxival elmenekültek a helyszínről.