A Forma-1 megint felborítja a közlekedést a közutakon

2015.07.15. 08:50

Szilasliget és Mogyoród környékén is jelentősen változik a forgalmi rend a hétvégi Forma-1-es futam miatt. A Magyar Nagydíj biztosításában külföldi rendőrök is segítenek. 

Ideiglenes rendőrőrsöt állítanak fel jövő hét csütörtöktől a rendőrök a Hungaroringnál, a versenypálya közelében. Így próbálják segíteni a Magyar Nagydíjra látogatókat. A magyar rendőrök munkáját lengyel, szlovák, román és osztrák rendőrök is segítik. 

Forgalmi változások a Hungaroring környékénPolice.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerint így változik a forgalmi rend a Forma-1 miatt:

 • A versenypálya körüli és az oda vezető utakon csütörtöktől hétfő reggelig nem szabad megállni. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, a tulajdonosokat megbírságolja.
 • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.
 • Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé haladhat a forgalom.
 • A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba - csak a főbejárat felé -, délután szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.
 • Az M3-as autópálya 19.200 m/szelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet közlekedni.
 • Az Autós Mozi camping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15.00 óráig, ezt követően megfordul a forgalmi rend.
 • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 6/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
 • A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé, a 2-es kapuig a délelőtti órákban, délután kifelé szintén egy irányú lesz a forgalom.
 •  A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a főváros irányába.
 • Vasárnap, a verseny után lezárják a Kerek tótól a Mogyoród, Templom tér irányába vezető útszakaszt.
 • A Kerek tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni. Egyrészt az M3-as autópálya felé haladhatnak, valamint a víztorony irányba, Szilasliget felé.  A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség biztosított, a Pince sor-Somlói út útvonalon keresztül. Így a Mogyoród, Fóti útra juthatnak el az autósok.
 •  Pénteken délután 16 órától a Budapest, Árpád hídtól az M3-as autópályán keresztül a Kerek tóig menetrend szerinti buszok szállítják a jubileumi koncertre érkezőket. A buszok visszaindulása a koncertet követően szintén a Kerek tótól történik. Akik a koncertre autóval érkeznek, a főbejárattal szemközti benzinkút mögötti busz parkolóban állhatnak meg. A koncert ideje alatt rendőrök segítik a forgalmat a versenypálya környékén.

A rendőrök azt javasolják, hogy mindenki az őrzött parkolókat használja, a kocsikat zárják be és semmiképp se hagyjanak benne értékes tárgyakat, iratokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK