Újabb óriásplakát-kampányba kezd a kormány

mrm MRM A Magyar Reformok Működnek
Vágólapra másolva!
Megjelentek a kormány legújabb plakátjai, amelyeken az elmúlt évek sikereit veszik számba: a családi adókedvezményt, a gazdasági növekedést, a minimálbér emelkedését, az otthonteremtési támogatást, valamint a rezsicsökkentést. A hetedik plakáton pedig azt nyilvánítják ki, hogy ellenzik az illegális bevándorlást.  
Vágólapra másolva!

"A Magyar reformok működnek" - szlogen mindegyiken állandó szereplő. A plakátok a kormany.hu oldalán tekinthetők meg a a bővebb üzeneteikkel együtt.

mrm MRM Forrás: mrm.kormany.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint 2014-ben a családi adókedvezmény nyomán összesen 235 milliárd forint maradhatott a családoknál.

Forrás: mrm.kormany.hu

A Szerbia felől érkező illegális bevándorlók távoltartására a kormány 3 méter magas kerítést épít a déli határon. A bevándorlókról nemzeti konzultációt is tartottak, amely az eddigi legdrágább volt.

Forrás: mrm.kormany.hu

A Kopint-Tárki múlt heti konjunktúra-jelentésében azt írta: az első negyedévben folytatódott a magyar gazdaság jó ütemű növekedése. A 3,5 százalékos bővülés jócskán az 1,4 százalékos uniós átlag felett volt, de az új, keleti-európai tagállamok között már nem számít kiugrónak - olvasható a jelentésben.

Forrás: mrm.kormany.hu

Lázár János miniszter júniusban azt mondta: 5,5 százalékos minimálbér-emelést is lehetségesnek tart 2016-ban. Később a Miniszterelnökség pontosította Lázár szavait, miszerint a kérdésről nem a kormány, hanem a munkavállalók és a munkaadók egyeztetései során születik döntés.

Forrás: mrm.kormany.hu

A családi otthonteremtési kedvezmény keretében e hónaptól már használt lakás vásárlására is jár a korábban szocpolnak nevezett vissza nem térítendő állami támogatás. A támogatás nagyságát az építési költséghez, a vételárhoz, valamint a lakás energetikai besorolásához kötik, és ezt finomítják tovább a családban lévő gyermekek számával, valamint a lakás nagyságával.

Forrás: mrm.kormany.hu

A Policy Agenda politikai és gazdasági elemzőcég számítása szerint a rezsicsökkentés miatt a háztartásoknak 2013-tól 2015 februárig 173 milliárd forinttal kellett kevesebbet fizetniük, mintha maradt volna a rezsicsökkentés előtti ár. A rezsicsökkentés összege így egy háztartásra összesen 52 ezer forint megtakarítást jelentett. Itt elolvashatja, hogy zsugorodott ez az összeg csupán 12 ezer forintra.